INICI

JULIOL

JULIOL

diumenge, 29 de gener del 2012

PA

MÀQUINES ÚTILS. CAPÍTOL 2.
LA PANIFICADORA

* Me la va regalar la Rossi i ja té uns quants anyets. La vem comprar a Perpinyà. Ara ja s'ha posat de moda i per aquí també se'n troben.
A casa la fem servir bastant i ens agrada provar diferents sabors. La recepta que us explico és la bàsica, a partir d'aquí ho podeu complicar tant com vulgueu. Afegir-hi espècies, fruits secs, fruita seca ... o bé convinant diferents tipus de farina.



INGREDIENTS

- 500g de farina (en aquest cas blanca normal)
- 350ml d'aigua tèbia
- Un sobre de llevat sec de forner (teniu un apunt penjat al mes de gener)
- Un polsim de sucre i un polsim de sal (la sal al gust de cadascú)

Primer hi aboquem l'aigua tèbia, després la farina. Amb el dit fem un foradet dins la farina i hi posem el llevat, la sal i un polsim de sucre (una amiga cuinera em va dir fa molts anys que això servia per activar el llevat).

Ja podem posar-ho tot dins la panificadora. La programem i esperem a que avisi que ha acabat. Normalment quan porta una estona amassant t'avisa per si hi vols afegir les espècies, herbes, sèsam, llavors etc.











Ni se us passi pel cap d'obrir la tapa fins que no hagi acabat el programa!
Té diferentes opcions. La que faig servir normalment és el programa normal que dura unes 3 i mitja. Però podeu dir que només us amassi i després fer el pa al forn. Hi podeu fer massa per crosants, per pizza, melmelada...


Un cop ens avisi treiem el pa i prest per menjar!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada