INICI

JULIOL

JULIOL

dissabte, 17 de desembre de 2011

DOLÇ DE POMA

* És semblant al codonyat però amb pomes. Quan vaig viure al País Basc m'en vaig fer un tip de menjar-ne però aquí no és tan usual.

Avui les pomes golden estaven a 0'60 centims el quilo les més verdes, que per aquesta recepta millor que siguin més verdes que no pas massa madures. No cal que us digui que com més bones siguin les pomes millor quedarà el dolç!


Ingredients:

  • 1kg de pomes (per mig quilo posariem 400gr de sucre)
  • 700gr de sucre
  • El suc d'una llimona

Rentem bé les pomes per què les farem amb pell, fa que espesseixi amb més facilitat.

Les tallem a trossets petits i les aboquem a l'olla.

Cal que l'olla sigui prou gran per què la barreja només n'ocupi la meitat, doncs quan comença a bullir esquitxa força.


Hi afegim el sucre i el suc d'una llimona.


Encenem el foc ni molt fort ni massa fluix i anem barrejant a la vegada que aixafem amb la cullera (millor de fusta).



Remenem de tant en tant i als 30 minuts aproximadament, quan veiem que les pomes ja són de color mel, les acabem d'aixafar (compte amb el minipimer, si el passem massa després no espessirà!, el millor és un aixafador manual).
  


Aboquem als motllos i ho deixem refredar.
  


S'ha de conservar en fred (es pot congelar) i si no us queda espès, com la melmelada en pots, és igual de bo.
 
Es pot menjar per acompanyar amb formatge de postre, en dauets a l'amanida o bé per esmorçar amb pa.
 
Ben presentat en una capseta és un bon present si vas a dinar o sopar a casa d'algun amic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada