INICI

JULIOL

JULIOL

diumenge, 25 de desembre de 2011

OLIS AROMATITZATS

* Són molt bons però si els compres són molt cars. I no ho entenc per què no són pas difícils de fer!



Ingredients

- Oli d'oliva
- Pots de vidre per posar els olis (aquestes empolles m'han semblat perfectes per què són una mica fosques i a l'oli no li convé massa la llum) (teniu un tutorial de com treure les etiquetes).
- Embut
- Túrmix
- El condiment que hi vulguem posar. En aquest cas ROMANÍ (teniu un tutorial de com assecar-lo) i ALFÀBREGA fresca.


El primer que cal fer és passar pel túrmix l'alfàbrega i bastant oli.




Tirem l'oli barrejat a l'ampolla, hi afegim més oli fins on vulguem, tapem i barregem.


Amb les herbes seques com el romaní encara és més senzill. Hi posem el romaní i després omplim d'oli.



Normalment els deixo reposar com a mínim 15 dies abans de fer-los servir. El de romaní és molt bo amb les carns, els arrossos... El d'alfàbrega m'agrada molt en amanida de tomàquet ben madur i formatge, o bé en spaguettis amb un grapat de pinyons i formatge ratllat.



* L'Esther diu que ella ho fa també amb vinagre, aquí teniu una recepta seva!


Vinagre de gerds:

. 110gr de gerds
. 570ml de vinagre de vi blanc

Preparació:


Posa els gerds en una ampolla de vidre, afegeix el vinagre i tapa bé.
Deixa reposar en un lloc frec i fosc durant un mínim de 2 setmanes. Sacseja lleugerament tots els dies.

ús: per macedònies de fruites, per amanides o amb pollastre.

2 comentaris:

  1. Nena!!
    queden super bé aquests olis aromatitzats!!!
    D'on has tret aquestes ampolles, són molt boniques!!!!
    Fins aviat, crack!

    ResponElimina
  2. Doncs són d'aigua mineral Perrier, que per cert de bon preu res de res, les vaig robar en un dinar familiar per què eren fosques i vaig pensar que per l'oli aniria molt bé.

    ResponElimina