INICI

JULIOL

JULIOL

dimarts, 20 de desembre de 2011

ESCUDELLA VEGETAL DE SOBRES

* Aquest és un d'aquells plat per aprofitar tot el vegetal que corri per la nevera...


Ingredients

Els bàsics:

  • 1 ceba
  • 3 dents d'all
  • Xiribia
  • Nap
  • 1 fulla de llorer
  • Una mica de farigola
  • Un polsim de canyella
  • Un raig d'oli
  • Uns quants cigrons cuits
  • Sal? (jo no en poso mai)

Els variables:

Tot tipus de verdura (hi podeu posar les penques dels espinacs o bledes, xampinyons, trossos de mongeta tendre, pèsols, carbassó, el que sigui!), en aquest cas hi he posat:

  • 3 patates grillades
  • 3 pastanagues grosses
  • Col
  • Unes fulles d'api pansit
  • Un porro i la cua d'un altre porro
  • La part més dura d'uns espàrrecs

El primer que hem de fer és netejar molt bé la verdura i pelar-la si s'escau. Treure els grills, les parts que siguin massa dures, les fulles massa negres, etc.
A mi m'agrada deixar la ceba, els alls, l'api i les patates sencers; el nab i la xiribia els tallo en 2 o 3 trossos; la resta ho trinxo en trossets petits.


Primer posem a bullir en aigua les patates durant 10 minuts.

Passats aquests 10 minuts hi afegim TOTS els altres ingredients (no us passeu amb la canyella, només un polsim)


  
Ho deixem bullir 20 minuts, sempre tapat per aprofitar més la calor.


Passat aquest temps, que la verdura ja està feta, hi podem afegir pasta (jo hi he posat fideus fins), arròs o res.

Ho feu bullir el temps que calgui i ja ho tenim!!!






3 comentaris:

  1. Nena!!
    veig que ja has començat a fer servir el ram de llorer, jeje!! Fa bona pinta aquest caldet, ja el probaré de fer algun dia... sense els cigrons que mai m'han convençut al mig del caldo... pero la resta, nyammmmmmmmmm

    ResponElimina
  2. ostres! doncs jo penso que els cigrons li donen el punt "energètic"... ;-)

    ResponElimina
  3. Hola! gràcies per la recepta, intentaré de fer-la a casa.

    ResponElimina