INICI

JULIOL

JULIOL

dissabte, 10 de desembre del 2011

TARTA TATIN

* És una recepta de l'Esther S. una miqueta modificada. És un pastís rebel per què es menja calent i es cuina al revés.
Moltes gràcies Esther per presentar-me aquest pastís tan bo! en sóc adicte, està boniiiiiiíssim!


Ingredients:

  • Massa brisa o de full
  • 5 pomes (he fet servir "golden" per què són més barates, però com més fortes siguin i menys es desfacin millor, perfectes les "reinetes")
  • 3 cullerades soperes de sucre
  • El suc d'una llimona
  • Mig sobret de sucre aromatitzat amb vainilla
  • Una paella de ferro d'aquestes que es pot treure el mànec i posar-la després al forn, sinó en tenim haurem de fer servir una paella i després una plata per anar al forn.

Pelem i tallem a quarts les pomes i les barregem en un bol amb el suc de la llimona.


Posem a desfer la mantega al foc a foc fluix, millor que no bulli com m'ha passat a mi, per què es pot cremar.
  

Quan està desfeta hi afegim les pomes. Tot seguit hi afegim el sucre barrejat amb el mig sobret de sucre amb vainilla. Ho barregem tot ben barrejat.




Posem les pomes d'un costat i al cap de cinc minutets les canviem de costat.
  

Quan veiem que comencen a estar fetes les col·loquem amb l'esquena al foc, ben endreçades. Quedaran així quan les posem al forn.
  

Un cop fetes les pomes, retirem la paella del foc i la tapem amb la massa brisa.

Hem de tenir cura de posar la masa ben apretadeta pels costats i fer un tall al centre per deixar sortir el vapor i que no s'infli la masa dins el forn.
  
 


Amb el forn preescalfat ho deixem 10m a 200º i tot seguit 20m més a 100º.


Girem amb l'ajuda d'un plat. I Tatín!!! ja tenim el pastís fet... He intentat fer una foto d'una porció però no he arribat a temps ...
  




2 comentaris:

  1. Amb pera tambe queda molt bona!!

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó! L'altre dia vaig veure un llibre només de receptes de Tartes Tatin.

    ResponElimina