MACARRONS DE SUPERVIVÈNCIA (MACARRONS AMB TONYINA)
* Plat casolà d'origen incert que aprofita elements del rebost, molt fàcil de preparar i econòmic. Es pot fer amb altres ingredients, com paté, tastet, xoriço de cantimpalo i fins hi tot ou dur (!). A casa, sempre els hem fet amb tonyina.
INGREDIENTS:
Per coure els macarrons:
- 200 gr de Macarrons
- oli d'oliva
- 1 pastilla de caldo
Per la salsa:
- 200 gr de tomàquets triturats
- 1 llauna de tonyina a l'oli d'oliva
- ½ ceba ratllada
- 100 grams de formatge ratllat per gratinar
Posem aigua a bullir amb un raig d'oli per evitar que s'enganxin els macarrons.
i quan arrenqui a bullir, hi tirem la pastilla de caldo ...
... els macarrons i ho remenem.
Ho deixem coure 10 minuts fins que la pasta estigui al punt remenant-ho de tant en tant. Es pot substituir la pastilla de caldo per brou fet a casa o precuinat. Es pot afegir sal al gust o herbes, però cuidant de no donar massa gust a la pasta en detriment de la salsa, més suau. També pot no afegir-s'hi res alhora de bullir la pasta. Cada terra fa sa guerra...
Mentre bull la pasta, aprofitarem per fer la salsa. Posem l'oli de la llauna de tonyina en una paella,
Aprofitant l'oli de la llauna de tonyina, a més d'estalviar oli, la salsa tindrà més sabor. He fet servir una llauna de tonyina amb oli d'oliva perquè sempre queda més sa i gustós. Un cop la ceba està doradeta, tirem la tonyina amb l'ajuda d'una forquilla.
Ho remenem amb la ceba i ho deixem coure a foc lent entre 1 i 2 minuts.
i ho deixem coure entre 3 i 5 minuts a foc lent (foto macarrons_10). El tomàquet pot variar. Si si afegeix tomàquet fregit, la salsa tindrà un gust més fort. En aquest cas s'ha fet servir tomàquet pelat natural i triturat amb el turmix per obtenir una salsa més suau i de textura més líquida.
Escampem la salsa damunt dels macarrons i ho remenem bé perquè quedi ben escampada amb els macarrons.
Finalment, hi posem formatge ratllat pel damunt i ho posem a 250 graus a gratinar entre 4 i 6 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada