INICI

JULIOL

JULIOL

dimarts, 6 de desembre del 2011

COCA BÀSICA (RECEPTA DE L'AINHOA)

* Aquesta és una recepta bàsica per fer diferents pastissos. Se la coneix també com a coca de iogurt. 
El secret està en la proporció dels elements, fent servir el pot de iogurt com a mida.
En aquest cas hi he afegit anís verd, però quan tingueu aquesta recepta dominada podeu fer les variacions de formes i gustos que vulgueu!!

Anís verd 


Ingredients: 
  • Un iogurt natural (l'envàs ens servirà de mida)
  • 2 ous
  • 16g de llevat en pols (o una culleradeta)
  • 1 mida de sucre
  • 1 mida d'oli (jo faig servir oli suau d'oliva, però si voleu que el gust no quedi tan fort feu servir oli de girasol, també és més barat)
  • 3 mides de farina
  • 1 culleradeta d'anís verd (això és optatiu)


Primer barrejem tots els ingredients en un bol. Menys el llevat i la farina que els barrejarem a part (jo m'he oblidat d'afegir el llevat i ho he fet després de la farina!!!)  


Afegim la farina a la qual li haurem afegit el llevat PRÈVIAMENT!!! (quin cap...):  


Barrejem ben barrejat i hi afegim el condiment que hagim escollit, en aquest cas anís verd.  



A mi m'agrada espolsar-hi sucre pel damunt. Queda més gustosa.  




Heu de posar-la al forn (que porti 10 minuts encès al màxim) a 200º durant 35 o 40 minuts. S'ha de tornar rossa per sobre. I deixeu-la refredar abans de desenmotllar-la o se us trencarà!


El resultat és una cosa així:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada