* Aquest és un d'aquells plat per aprofitar tot el vegetal que corri per la nevera...
Ingredients
Els bàsics:
- 1 ceba
- 3 dents d'all
- Xiribia
- Nap
- 1 fulla de llorer
- Una mica de farigola
- Un polsim de canyella
- Un raig d'oli
- Uns quants cigrons cuits
- Sal? (jo no en poso mai)
Els variables:
Tot tipus de verdura (hi podeu posar les penques dels espinacs o bledes, xampinyons, trossos de mongeta tendre, pèsols, carbassó, el que sigui!), en aquest cas hi he posat:
- 3 patates grillades
- 3 pastanagues grosses
- Col
- Unes fulles d'api pansit
- Un porro i la cua d'un altre porro
- La part més dura d'uns espàrrecs
El primer que hem de fer és netejar molt bé la verdura i pelar-la si s'escau. Treure els grills, les parts que siguin massa dures, les fulles massa negres, etc.
A mi m'agrada deixar la ceba, els alls, l'api i les patates sencers; el nab i la xiribia els tallo en 2 o 3 trossos; la resta ho trinxo en trossets petits.
Primer posem a bullir en aigua les patates durant 10 minuts.
Passats aquests 10 minuts hi afegim TOTS els altres ingredients (no us passeu amb la canyella, només un polsim)
Passat aquest temps, que la verdura ja està feta, hi podem afegir pasta (jo hi he posat fideus fins), arròs o res.
Ho feu bullir el temps que calgui i ja ho tenim!!!
Nena!!
ResponEliminaveig que ja has començat a fer servir el ram de llorer, jeje!! Fa bona pinta aquest caldet, ja el probaré de fer algun dia... sense els cigrons que mai m'han convençut al mig del caldo... pero la resta, nyammmmmmmmmm
ostres! doncs jo penso que els cigrons li donen el punt "energètic"... ;-)
ResponEliminaHola! gràcies per la recepta, intentaré de fer-la a casa.
ResponElimina